Hoe werkt het?

Uw motor selecteren in slechts 4 stappen

Stap 1. Kies vermogen (kW)

In stap 1 kiest u het vermogen van de elektromotor. Het vermogen is aangegeven in Kilowatt (kW). Het vermogen van de elektromotor is af te lezen van het typeplaatje en is aangegeven met kW.


Stap 2. Kies toerental

In stap 2 kiest u het toerental van de elektromotor. Hoe hoger het toerental hoe sneller de as van de elektromotor draait. Het toerental kan op het typeplaatje worden aangegeven met rpm / min-1 / omw./min / r/min.

In deze stap kunt u kiezen tussen 4 standaard toerentallen 3000 | 1500 | 1000 | 750. Op het typeplaatje zult u deze getallen niet tegenkomen. Heeft u bijvoorbeeld een toerental van 2800min-1 kies dan voor 3000min-1. Heeft u een toerental van 985min-1 kies dan voor 1000min-1.


Stap 3. Kies bouwvorm

In stap 3 kiest u de bouwvorm van de elektromotor. De bouwvorm staat niet op het typeplaatje vermeld. Bekijk welke vorm de elektromotor heeft en vergelijk dit met de verschillende afgebeelde bouwvormen.  


Stap 4. Kies spanning (Hz)

In de laatste stap, stap 4, kiest u de spanning waarop u de elektromotor aansluit. Achter de spanning staat Hz. In Nederland wordt standaard 50Hz gebruikt.