Elektromotor kopen bij Elektromotor.nl

Heeft u vragen over het kopen van een elektromotor?

Hier vindt u de meest gestelde vragen over het kopen van een nieuwe elektromotor bij Elektromotor.nl. Voor meer informatie neemt u contact op met klantenservice op 088-7071900.

Hoe werkt het?

Via Elektromotor.nl kunt u eenvoudig en snel een nieuwe elektromotor kopen.

De 4 vragen in het bestelproces helpen u bij de selectie van de juiste elektromotor. Bekijk de pagina met uitleg over het bestelproces.

Na ontvangst van uw betaling wordt de elektromotor verstuurd. Vandaag voor 12:00uur besteld is morgen geleverd.

 

Kunnen jullie de norm elektromotor ook plaatsen?

Via Elektromotor.nl is het alleen mogelijk een elektromotor te kopen. Voor het plaatsen van de elektromotor kan onze partner Facta Aandrijftechniek u van dienst zijn. Bel met klantenservice 088-7071900 voor meer informatie.

Wat is een norm elektromotor?

Een norm elektromotor is geen merk maar een normalisatie die door de overheis is opgelegd aan de fabrikanten van elektromotoren.

Norm elektromotoren zijn motoren die voldoen aan de standaard aanbouwmaten die Europees bepaald zijn. Deze aanbouwmaten zijn te zien aan de buitenkant van de elektromotor. De belangrijkste maten zijn vastgelegd in norm EN 50 347. De volgende aanbouwmaten zijn genormaliseerd:
- Asmaat
- Voetmaat
- Flensmaat

Norm elektromotoren worden gemaakt door diverse fabrikanten en zijn ongeacht welk merk elektromotor onderling te vervangen. Dit betekent dat een Siemens 1.1kW Norm elektromotor 1 op 1 uitwisselbaar is met een Marathon 1.1kW norm elektromotor.

Speciale uitvoering elektromotor
Als u geen norm elektromotor heeft maar een speciale uitvoering, neem dan contact op met klantenservice op 088-7071900, wij helpen u graag verder.

Welke types elektromotoren levert Elektromotor.nl?

Elektromotor.nl biedt energiezuinige genormaliseerde elektromotoren aan van het merk Marathon. Genormaliseerde elektromotoren voldoen aan eisen die zijn vastgesteld in een norm. Daarom is het mogelijk om elk merk te vervangen met het merk Marathon.

Bekijk het assortiment

Heeft u een speciale elektromotor die niet aan de standaard voldoet? Dan kunt u contact opnemen met klantenservice op 088-7071900, wij helpen u graag verder.

Hebben jullie elektromotoren op voorraad?

Wij leveren standaard elektromotoren direct uit voorraad. Vandaag voor 12:00uur besteld, morgen geleverd.

Als u geen standaard norm elektromotor heeft maar een speciale elektromotor dan kunt u contact opnemen met klantenservice via 088-7071900.

Bekijk het assortiment

Nemen jullie mijn oude elektromotor ook in?

Elektromotor.nl neemt geen oude elektromotoren in.

Ik heb haast, is een spoedlevering mogelijk?

Vandaag besteld voor 12:00uur is morgen geleverd door Elektromotor.nl. Om stilstand te minimaliseren is spoedlevering echter ook mogelijk. Voor spoedleveringen wordt een spoedtarief berekend. Neem contact op met klantenservice op 088-7071900 voor meer informatie.

 

 

Wat is de levertijd?

Wij leveren standaard elektromotoren direct uit voorraad. Als u de elektromotor voor 12:00uur bestelt en betaalt dan wordt de elektromotor op de volgende werkdag afgeleverd. Voor 1fase elektromotoren geldt een levertijd van 2-3 werkdagen.

Bestelt u een elektromotor op vrijdag voor 12:00uur dan wordt de elektromotor op maandag afgeleverd.

Voor spoedleveringen neem contact op met klantenservice.

Welk merk norm elektromotor kan ik bestellen?

Via Elektromotor.nl is het mogelijk om elk merk norm elektromotor te vervangen.

Norm elektromotoren zijn producten die gestandaardiseerd zijn met aanbouwmaten. Het is dus mogelijk om verschillende merken 1 op 1 uit te wisselen met elkaar.

Bekijk het assortiment van Elektromotor.nl

Hoe kom ik aan de gegevens van mijn huidige elektromotor?

De gegevens van uw norm elektromotor staan op het zogenaamde typeplaatje. Het typeplaatje is gemonteerd op de elektromotor.

Het typeplaatje vertelt u uit welke specificaties de elektromotor is opgebouwd. Zorg dat u alle gegevens bij de hand heeft voordat u begint aan de stappen in het bestelproces.

Mocht u vragen hebben neemt u dan gerust contact op met klantenservice. Wij helpen u graag verder.

Waarom bieden jullie elektromotoren van het merk Marathon aan?

Norm elektromotoren  zijn 1 op 1 uitwisselbaar. Elektromotor.nl heeft gekozen voor het betrouwbare en kwalitatief hoogwaardige merk Marathon dat zijn sporen heeft verdiend in de markt van norm elektromotoren.

Met het merk Marathon realiseert Elektromotor.nl korte levertijden en scherpe tarieven.

Bekijk het assortiment

Hoe lees ik het typeplaatje af?

Het aflezen van de juiste gegevens van het typeplaatje is niet altijd eenvoudig. De meeste fabrikanten hebben een eigen typeplaatje met  indeling van specificaties.

Voor het kiezen van een nieuwe elektromotor is het belangrijk de gegevens af te lezen. De pagina 'hoe werkt het' helpt u stapsgewijs bij het selecteren van de juiste gegevens.

Mocht u hier hulp bij nodig hebben, neem dan contact op met klantenservice op 088-7071900.

Wat is het verschil tussen IE2 en IE3?

Elektromotor.nl hanteert IE3 elektromotoren.

IE staat voor internationale efficiency. Een normelektromotor met een IE3 aanduiding gaat zuiniger om met zijn energie dan een IE2 elektromotor. Dit betekent dat een IE3 minder stroom verbruikt dan een IE2.

  • IE1 inefficiënt rendement.
  • IE2 standaard rendement.
  • IE3 hoog rendement.

Een IE3 motor is minstens 10% efficienter dan een IE2 elektromotor en een energiezuinige elektromotor te noemen. 

Wat is een klemmenkast?

Een klemmenkast of aansluitkast is een kastje dat op een elektromotor is gemonteerd. In dit kastje worden de draden van buitenaf aangesloten en voorzien de elektromotor van spanning. Bij een standaard elektromotor wordt de klemmenkast geplaatst aan de bovenkant van de elektromotor.

Wat is een typeplaatje?

Een typeplaatje is gemonteerd op een elektromotor. Op een typeplaatje staan de technische specificaties van de elektromotor. De onderstaande gegevens zijn terug te vinden op een typeplaatje:

- Vermogen in kW
- Toerental in omw/min
- Beschermingsklasse in IPxx
- Efficiency in IE
- Spanning in V

Deze gegevens helpen u bij het selecteren van de juiste vervangende elektromotor in het bestelproces van Elektromotor.nl.

Heb ik een norm elektromotor of een speciale uitvoering?

Normelektromotoren hebben standaard afmetingen. De standaard afmetingen zijn: asmaat, voetmaat, flensmaat.

STAPPENPLAN 

1. Doorloop de eerste vier stappen in het bestelproces om de juiste elektromotor te selecteren.

2. Klik op 'meer informatie' en vervolgens 'maatschets' in stap 5.

3. Download de maatschets en controleer of de afmetingen overeenkomen met de afmetingen van uw huidige elektromotor.

Als de maten van uw elektromotor overeenkomen met de maten op de gedownloade maatschets dan heeft u een norm elektromotor. U kunt de des betreffende Marathon norm elektromotor kopen.

Komen u maten niet overeen? Dan heeft u een speciale uitvoering. Neem dan contact op met onze klantenservice op 088-7071900, wij helpen u graag verder.

Leveren jullie ook in België?

Ja, wij leveren ook elektromotoren aan particuliere en zakelijke klanten in België. Voer "BE" in als postcode letters en negeer foutieve postcode melding.

Lukt dit niet, neem direct contact met ons op of bel +31 (0) 88 7071900